Wij staan voor je klaar

Neem contact op

E-mailadres

info@groendakgarantie.nl

Telefoon

Bel: 0612759548

Werkgebied

Nederland & België

Kantoor

De Nieuwe Erven 3
5431NV CUIJK
Nederland

Stuur ons een bericht

Nog vragen? Neem contact op dan helpen wij je graag verder!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Meest gestelde vragen

Een groendak is steeds populairder aan het worden vanwege de talrijke voordelen die het biedt aan de eigenaren en de gunstige invloed op de natuur en het milieu. Het groene dak bestaat uit verschillende sedumplanten die worden aangebracht in matrassen of trays op het dak. De toepassing hiervan biedt veel financiële voordelen aan eigenaren en een waardevolle bijdrage aan natuur en milieu.

Consumenten hebben volgens de milieu wetgeving recht op subsidie wanneer zij een groendak plaatsen. Helaas bieden niet alle gemeenten deze subsidie aan. Om te weten of je in aanmerking komt voor subsidie, raden we je aan om contact op te nemen met je gemeente of met ons. Zo kun je meer informatie krijgen over de subsidies en het bedrag dat je kunt krijgen.

De prijs van een sedumdak is afhankelijk van de afmetingen en de dikte van het dakbedekkingsmateriaal. Om een aardig beeld te krijgen, liggen de kosten voor het plaatsen van een sedumdak gemiddeld tussen de 40 en 75 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de omvang van het dak kan de prijs per vierkante meter variëren van 40 tot 75 euro. 

Een kort overzicht van de indicatie prijzen per m2 vindt u hieronder: 

12m2 vanaf 740 euro incl. btw 

22m2 vanaf 1376 euro incl. btw 

40m2 vanaf 2473 euro incl. btw 

Om precies de prijs te bepalen kun je een vrijblijvende offerte opvragen bij ons! 

Let op: In de meeste gevallen ontvang je nog subsidie.

Terugverdienen

Daarnaast heeft een sedumdak ook een positief effect op de lokale natuur. Het bevordert biodiversiteit waardoor insecten en vogels worden aangetrokken. Kortom, het terugverdienen van een sedumdak is een slimme investering. Je bespaart op korte én op lange termijn op energiekosten en draagt bovendien bij aan een gezonde lokale omgeving. Ook geeft 95% van de gemeentes subsidie.

Goed voor de natuur

Sedumdaken zijn een belangrijke groene oplossing voor het behoud van de natuur in Nederland. Ze bieden extra leefruimte aan belangrijke insecten, zoals bijen en vlinders, door meer bloemen en voedsel aan te bieden. Daarnaast dragen ze bij aan de diversiteit van de lokale biodiversiteit, omdat ze meer soorten insecten aantrekken. Met een groendak heeft de natuur dus meer kans om te blijven voortbestaan!

Klimaat

Sedumdaken dragen een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het klimaat. Voornamelijk dankzij hun waterbergende eigenschappen. Regenbuien worden heftiger als gevolg van de klimaatverandering en de riolen kunnen deze grote hoeveelheid vaak niet verwerken. Met een groendak wordt het regenwater opgevangen, opgeslagen en geleidelijk afgevoerd, wat wateroverlast en schade aan de omgeving voorkomt. Verder produceren sedumplanten zuurstof en hebben ze de eigenschap CO op te nemen. Door vermindering van de hoeveelheid CO in de atmosfeer kunnen we de opwarming van de aarde tegengaan. Ook filteren deze vetplanten schadelijke stoffen zoals stikstof uit de lucht, wat de luchtkwaliteit verbetert. Op deze manier dragen sedumdaken dus actief bij aan het verbeteren van het milieu. Ze houden wateroverlast tegen, produceren zuurstof en filteren schadelijke stoffen. Een groendak is dan ook een zinvolle investering wat betreft het klimaat!

Goed voor de woning

Een sedumdak is een goede investering voor een woning, vooral op de lange termijn. Het biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals weer en wind en kan de levensduur van een dak verdubbelen. Bovendien heeft het een gunstige invloed op de waarde van de woning door een groenere uitstraling en een hogere duurzaamheidsscore. Verder verbetert er met name de isolatie van de woning, waardoor er een lagere energierekening wordt gerealiseerd, en wordt ook het geluid beter onderdrukt. Kortom, een sedumdak is een verstandige investering voor de lange termijn. Het biedt directe voordelen wat betreft het milieu, maar ook wordt er een betere bescherming aan het dak gegeven en kan de waarde van de woning verhogen. Daarom is een sedumdak een grote verbetering voor een woning, zowel nu als in de toekomst.

Goed voor de mens

Een groendak is niet alleen goed voor het milieu, maar blijkt ook goed te zijn voor mensen zelf. Uit onderzoeken komt naar voren dat het dagelijkse contact met meer groen een positief effect heeft op onze mentale en fysieke gezondheid. Mensen zijn gemotiveerder om naar buiten te gaan als er meer groen in de omgeving is, waardoor er meer wordt bewogen met daar weer een gezonder gevolg voor. Maar ook de algehele stemming van mensen wordt beïnvloed door meer groen. Meer groen in een omgeving zorgt voor minder stress en een betere nachtrust. De plaatsing van sedumdaken draagt helemaal bij aan een positief effect.

Nog andere vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact op

Bijna alle daktypen (plat, schuin en rond) komen in aanmerking voor het plaatsen van een groendak. Alleen in specifieke gevallen, zoals als het dak te oud of te bebouwd is voor een groendak, is er geen uitkomst mogelijk. Ook de waterafvoer is een cruciaal element: deze moet goed lopen om er een groendak op te plaatsen. Mocht je hier vragen over hebben of twijfel je of jouw dak geschikt is, neem dan gerust contact met ons op.

 

Een sedumdak bestaat uit verschillende lagen waaronder een wortelwerend doek, een beschermend doek, drainage, substraat en de daadwerkelijke vegetatielaag. Het is niet mogelijk de sedumplanten direct op je dak te plaatsen, omdat dit schade kan toebrengen aan de dakconstructie, lekkages kan veroorzaken en de sedumplanten niet gezond en groen zullen blijven.

Als je van plan bent om een sedum dak te leggen, is het belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen. Bitumen en EPDM zijn de meest voorkomende opties. Bitumen is beter bestand tegen wortels dan EPDM. Als je twijfelt over de staat van je dakbedekking, raden we je aan een inspectie uit te laten voeren. Dan weet je zeker dat je dakbedekking in goede staat is en geschikt voor een sedum dak. Wij doen dit vrijblijvend, neem contact op.

Hoewel het aanleggen van een groendak een stuk minder werk betekent dan een klassieke opbouw, is het zelf installeren niet zo moeilijk. Meestal is het binnen een dag klaar. Maar wanneer je geen zin hebt om op het dak te klimmen, of het dak erg groot is, kan het zijn dat je het onderdeel schakelt van een expert. Ook als je liever geen risico‘s neemt of last hebt van hoogtevrees, is het misschien handig om een professional in te schakelen. Neem hiervoor contact op en ontvang een vrijblijvende offerte!

Om het sedumdak goed te laten functioneren, heeft het tweemaal per jaar mest nodig en moet het twee keer per jaar worden onderhouden om onkruid en boomplanten te verwijderen. Daarnaast kan het soms noodzakelijk zijn om het dak te besproeien in hele droge periodes. In het algemeen heeft een extensief sedumdak minder onderhoud nodig dan een daktuin.

Combineer de voordelen van een sedumdak met zonnepanelen en verhoog het rendement van jouw zonnepanelen aanzienlijk! Leg sedumdak rondom zonnepanelen in je dak, uitbouw of schuur, waardoor je kunt profiteren van de vele voordelen van een groendak en kan rekenen op een rendementstijging van 15% tot 20%. Het is dus zeker te combineren!

Sedum is een populair materiaal voor het bouwen van groene daken vanwege de uitstekende weerbestendigheid en de luchtfilteringseigenschappen. Het is bestand tegen extreme temperaturen en beperkte hoeveelheden neerslag. Tevens hebben sedumplanten de capaciteit gifstoffen vast te houden en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Afhankelijk van de keuze voor jouw groene dak, kan het gewicht sterk variëren. Een gemiddeld groendak weegt ongeveer 80 kg/m2 wanneer het volledig verzadigd is met hemelwater. Onze lichtste optie is het lichtgewicht dak, dat ook wanneer het volledig verzadigd is gemiddeld slechts 40 kg/m2 weegt.

Hebben wij jouw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op door hier te klikken! Wij helpen je graag verder.